2009. december 16., szerda

Lin Hallberg: Kedvencünk, Szigge

Kedves Bogi!

Örömmel tudatom, hogy megjelent az elsö fordításom. Nem volt túl könnyü, mert életemben nem lovagoltam, de azért igyekeztem. Szerencsére az egyik göteborgi barátnöm lánya Göteborgban is és Gödöllön is lovagol. Ö segített a szakkifejezésekkel.
Linn Hallberg Kedvencünk, Szigge (Könyvmolyképzö) címü könyve egy kis póniról szól. A sorozat, amit a Bonnier Carlsen kiadó jelentetett meg, rendkívül népszerü Szendvicsországban. Linn Hallberg írt egy hasonló lovas sorozatot, szintén alsó tagozatos gyerekek számára, amit a Rabén & Sjögrén Kiadó ad ki. Ezen kívül még nagyon sok könyve jelent meg, nemcsak lovas témában.

Szigge illusztrációit Margareta Nordqvist készítette. Ha jól sejtem, tetszeni fognak még a konzervatív szülöknek is Peperóniában. A magyar kiadók pedig most egyáltalán nem állíthatják, hogy a svéd illusztrációk túl modernek.



Lin Hallberg a Göteborgi Könyvvásáron 2009. szeptemberében.
A képet a Barnens Bibliotek honlapjáról "kölcsönöztem".
Sok-sok lovas üdvözlettel:
Melissa
Ps.: Sziggéröl még két könyv jelenik meg hamarosan Peperóniában.

Lin Hallberg: Kedvencünk Szigge

A Könyvmolyképzö Kiadó leírása:

Végre eljött az idő!
Elina és a barátnői lovagolni kezdhetnek a CSINTALAN Lovasklubban, amit Ingela, a világ legjobb lovasoktatója vezet.
Itt találkozik Elina Sziggével, a legédesebb kis shetlandi pónival, akit valaha látott. Egyik nap azonban, amikor Elina megérkezik az istállóba, Szigge beteg és fáj a lába. Mi történt?

Nincsenek megjegyzések: